Post image

Restoran & Bistro Menülerini QR Menü olarak oluşturmanın avantajları

Aslında hepimizin bildiği ancak Koronavirüs (COVID-19) pandemisi süresince ve sonrasında farkına vardığımız çok önemli bir konu var. Hastalıkların kontamine yüzeylere dokunma yoluyla yayılabileceğini birebir şahit olduk. Bu da insanların bulunduğu yoğun alanların birçok hastalığa davetiye açtığını gösterdi bizlere.

Restoran, Bistro ve Bar gibi işletmeler her gün farklı insanlar tarafından paylaşılan masa ve sandalye gibi yüzeylerin temizlemek ve dezenfekte etmesi gerektiğini fark etti.. Ancak, insanların ihtiyaç duyduğu ve sipariş vermek için paylaştığı bir şey daha var; menüler. Peki, müşteriler arasında fiziksel menü paylaşımını nasıl ortadan kaldırabilirsiniz? Cevap basit, menüyü bir QR Menü (⇗) ile değiştirin!

Baskı maliyetlerinden tasarruf edin

Menüler çok fazla paylaşıldığından yıpranma ve aşınmaya neden olur. Bazen üzerlerine içecekler dökülür veya soslar menü kapağının her tarafına bulaşır. Kâğıt menü basmanın sıkıntılı süreci konusuna Restoran, Bistro ve Barlar hiç de yabancı değil. Ancak fiziksel menünün yerini alan bir QR Kodlu Menü (⇗) için QR Kodunu yalnızca restoranınızın görünen bir duvarına, penceresine, kapısına veya masanın üzerine gibi kolayca erişilebilecek yüzeylere yazdırmanız yeterli. Peki ya menüyü değiştirmek zorunda kalırsanız?

Menüye yeni ürün eklemek veya Fiyatları revize etmek istediğimizde ne yapacağız?

Menüyü değiştirmek için tek yapmanız gereken;
a) Bir PDF menü kullanıyorsanız sadece PDF'i güncellemeniz yeterli.
b) Bir QR Menü Yazılımı (⇗) kullanıyorsanız örneğin QR OKUT'daki gibi bir QR Menü Yazılımı; sadece Yönetici paneline giriş yapıp Yeni Ürün ekleyebilir, Fiyatları değiştirebilir veya Ürünlerin yerini kolaylıkla değiştirebilirsiniz.

Temassız ve dokunmasız deneyim

Türkiye'nin büyük şehirlerinde gerçekleştirilen 2022 tarihli bir anket çalışmasında 18-38 yaş arası restoran müşterilerinin %73'ünün QR Menü tercih ettiği sonucuna varılmıştır.

Personelinizi de güvende tutabilirsiniz

İlgilenmeniz gereken sadece müşteriler değildir, personeliniz de yemek yiyen müşterilere hizmet verirken enfeksiyon kapma riski altındadır. QR Menü ile Personeliniz de elden ele dolaşan fiziki menülere artık dokunmak zorunda değildir. Ayrıca QR Menülerin bir sınırlaması olmadığından istediğiniz kadar bilgi ve görsel de eklemeniz mümkündür. QR Menülerin baskı sınırlaması yoktur.

Anında güncelleyin

Bazı günlerde restoranınız yoğun bir müşteri trafiği yaşar ve menünüzde yer alan bazı spesiyaller tükenebilir. Menü'de yer alan fakat müşteri tarafından siparişi verilemeyen yemek ve tatlılar müşteri tarafından pek hoş karşılanmaz ve genelde müşterinin hayal kırıklığı ile sonuçlanır. Kaç kez bir yemeğiniz tükendi veya menülerde basılı olan bazı spesiyalleri artık sunamadınız? Menünüzü sürekli güncellemenin zaman alıcı ve pahalı olduğunu biliyoruz. İşte bu nedenle, menünüzü gerçek zamanlı olarak güncelleyebilmeniz için QR Menüler (⇗) mükemmeldir. Artık müşterilere "Üzgünüm, tükendi" demek yok!

Görsel de ekleyin

Çoğu restoran menülerine görsel eklemez, çünkü yüksek kaliteli görselleri kağıda basmak maliyetlidir. Ancak müşterilerinizin iştahı için dijital menünüzü ağız sulandıran görsellerle tasarlayabilirsiniz Bu aynı zamanda sipariş sürecini azaltan bir çalışmadır, müşteri gördüğünü sipariş vermek ister.